Kan ik data vanaf een node versturen met "standaard" AT HTTP commando's • @techniek een beetje dezelfde vraag als @Marcel-Duijnisveld , kan ik (overigens met dezelfde module als Marcel de Sim7000E) een bericht versturen naar het T-Mobile backend? Welke commando’s moet ik dan gebruiken? Commando’s als AT+SAPBR=3,1,“APN”,“oceanconnect.t-mobile.nl”, AT+SAPBR=2,1 en AT+HTTPPARA=“URL”,“172.16.14.22:5683” kent deze module wel, maar de Sodaq commando’s als AT+NCONFIG=“CR_0354_0338_SCRAMBLING”,“TRUE”, AT+NCONFIG=“CR_0859_SI_AVOID”,“TRUE”, AT+NSMI=1 en AT+NMGS=11,48656c6c6f20576f726c64 niet. • @techniek Ik ben inmiddels een stukje verder. Ik neem aan dat het CoAp protocol gebruikt wordt over UDP. Ik probeer met AT+CIPSEND een bericht te versturen in plaats van met AT+NMGS maar weet niet wat de server van T-Mobile verwacht. Kunnen jullie me dat vertellen? Ik neem aan een CoAp POST, moeten er opties gezet worden? Zo ja welke? Moet er een token gestuurd worden? Zo ja: hoe bepaal ik het token? Ik heb geprobeerd om hex 50 02 30 FF 41 42 43 44 te sturen (CoAp versie 1, non confirmable, geen token, POST, message id 30 hex, marker FF en payload ABCD) maar dat werkt niet. Kan iemand mij helpen? Alvast dank! • @jeroend said in Kan ik data vanaf een node versturen met "standaard" AT HTTP commando's:

  @techniek Ik ben inmiddels een stukje verder. Ik neem aan dat het CoAp protocol gebruikt wordt over UDP. Ik probeer met AT+CIPSEND een bericht te versturen in plaats van met AT+NMGS maar weet niet wat de server van T-Mobile verwacht. Kunnen jullie me dat vertellen? Ik neem aan een CoAp POST, moeten er opties gezet worden? Zo ja welke? Moet er een token gestuurd worden? Zo ja: hoe bepaal ik het token? Ik heb geprobeerd om hex 50 02 30 FF 41 42 43 44 te sturen (CoAp versie 1, non confirmable, geen token, POST, message id 30 hex, marker FF en payload ABCD) maar dat werkt niet. Kan iemand mij helpen? Alvast dank!

  Klopt OceanConnect praat een Huawei implementatie van CoAp. In de nabije toekomst gaan we ook plain UDP over de module mogelijk maken even geduld… we zitten in de pilot fase en ik voorzie nog een aantal grote aanpassingen…
  Groetjes, • @techniek Dank voor je reactie. Ik wil alvast wat exerimenteren, kan je me helpen aan een link welke CoAp berichten er verstuurd moeten worden, maw welke inhoud de server van T-Mobile verwacht om een payload te ontvangen? • @jeroend said in Kan ik data vanaf een node versturen met "standaard" AT HTTP commando's:

  @techniek Dank voor je reactie. Ik wil alvast wat exerimenteren, kan je me helpen aan een link welke CoAp berichten er verstuurd moeten worden, maw welke inhoud de server van T-Mobile verwacht om een payload te ontvangen?

  Een goede start kan zijn:
  https://github.com/otheruse/NeulMessenger

  Al heb ik er nog niet mee geexperimenteerd…


Log in to reply