Status PSM, active timer en TAU • Hoi jongens,

  Ik vroeg me af of het al mogelijk is om de active en TAU timers aan te passen. Momenteel blijft mijn device namelijk nog steeds ~20 seconden actief voordat hij pas in PSM gaat, best slopend voor de batterij. Ik hoorde dat het wellicht mogelijk was met UDP maar heb dit nog niet kunnen testen… • @andre-rodenburg Ik ben eigenlijk wel benieuwd in het praktische gebruik van de T3324 timer, met name in de vrijheid die een product ontwerper heeft om de 20 seconden terug te brengen naar een minimale waarde zonder dat de performance van het systeem er onder gaat leiden. Concrete vraag: op welke (minimale) waarde moet de T3324 timer ingesteld worden om betrouwbaar berichten te kunnen ontvangen die op de server klaar staan? En is deze waarde voor alle situaties hetzelfde, bijv. outdoor vs indoor vs basement (ECL levels)? • En om het helemaal simpel te houden (zonder node-red) kun je eerst verifieren of alles tot je endpoint host goed gaat. Ik deed dat als volgt:

  echo “HTTP/1.0 200 OK” | nc -l localhost 8080

  vanuit een Linux server. | = pipe symbool , -l is “minus el” voor “listen”. • Een hele goede vraag. Ons apparaat gaat nu ook maar 1,5 maand mee voornamelijk door de lange ready en idle tijd.
  T-Mobile heeft de T3412 timer op 310 uur staan en de T3324 op 30 seconde.
  Bij onze meting blijft de BG96 ~60mA gebruiken voor 35 seconden waarna hij in idle mode gaat voor rond de 31 seconde en op dat moment ~20mA verbruikt. In PSM verbruikt ons complete board rond de 40µA.
  Zie afbeelding. 1mV == 1mA.
  0_1526628894933_PSM-sending - sending.jpeg
  Uiteindelijk zou eDRX veel kunnen helpen maar mijn vraag is ook waarom de ready en idle tijd zo lang is.


Log in to reply