Message delivery alleen na zelf versturen bericht? • Hoi! Ik ben bezig met message delivery via de API van OceanConnect naar het IoT device (Sodaq shield), volgens het topic https://forum.iot.t-mobile.nl/topic/21/message-delivery

  Berichten komen aan, maar het lijkt erop dat berichten alleen aankomen wanneer het device zelf een message stuurt. Verstuurt deze zelf geen messages, dan blijft het commando op “PENDING” staan in de command history totdat de message timeout afloopt. Maar zodra het device zelf een message stuurt (binnen de timeout), komt het command direct binnen (notification via AT+NNMI=1, of opgevraagd via AT+NQMGR).

  Is er misschien een (power saving) setting om aan te geven of het device actief moet luisteren? Wie kan helpen?

  Hartelijke groet, Mark


 • Deutsche Telekom IoT

  Hoi Mark,

  Inderdaad dit werkt zoals het zich hoort te gedragen als het device in powersafe modus is. Echter… we hebben ook geprobeerd om de powersafemodus uit te schakelen om het gedrag dan te analyseren maar het blijft vooralsnog onduidelijk wat het gedrag percies is. Er is een verschil wanneer het device in connected state is en als het dat niet is. We horen graag wat jullie bevindingen zijn op dit topic.


Log in to reply