Data usage verhoogt nooit • Ik ben nu ongeveer een weekje aan het testen met de SODAQ NB- IoT shield + een arduino. Hier zat een simkaart bij welke geregistreerd was bij sodaq. Na een tijdje testen met allthingstalk was ik wel klaar om mijn eigen toepassing te maken, het att gedeelte ging (vrijwel) vlekkeloos. Ik heb contact opgenomen met sodaq om het imei nummer uit hun registratie te verwijderen, dit lukte en ik kon het device registeren bij de devreg tool van t-mobile. Vervolgens heb ik de rest van de documentatie gevolgd en ik heb een aantal berichten verstuurd, dit ging ook goed. AT+NQMGS zegt PENDING = 0, SENT = 11, ERROR = 0 dus dit moet ook kloppen. Toch blijft de data usage op 0 staan… wat doe ik fout? Heb ik misschien de simkaart van het t-mobile starterpakket nodig?


 • Deutsche Telekom IoT

  Hoi Andre,

  Bedankt voor het stellen van je vraag hier.

  De sim is enkel een sleutel tot ons packet-core netwerk dus dat kan het probleem niet zijn. Ik heb even gekeken in je app en zag dat we het json device profile nog niet hadden toegevoegd. Dit maakt het namelijk mogelijk om rawdata te versturen.

  Ik heb het profiel inmiddels toegevoegd. Zou je het ajb opnieuw kunnen proberen?

  Ben benieuwd! • @afzal_m Beste Afzal,

  Bedankt voor je snelle reactie! Het lukt nu inderdaad wel, heel erg bedankt!
  Ik ben ondertussen weer een paar stappen verder, ik kan nu rechtstreeks vanaf mijn laptop data versturen welke via een node-red en postman implementatie weer binnenkomt in de lokale server van ons bedrijf… ronduit geweldig!!!

  Alleen wanneer ik hetzelfde probeer met het sodaq NB- IoT humidity en temperature voorbeeld kan ik de data niet meer decoderen… ik weet nog niet waar dit precies aan ligt. De hexadecimale waarde die verstuurd wordt door het voorbeeld herken ik ook niet. Toch kon allthingstalk hier wel mee omgaan. Misschien heb jij een idee? • @andre-rodenburg
  Hoi Andre,
  Ik weet niet welk voorbeeld je precies gebruikt, maar als het die is waar de data als byte string verstuurd wordt moet je het volgende doen om die de decoderen:
  Eerst de raw data van het OceacConnect platfarm Base64 decoderen.
  dat heb je weer de verstuurde byte string.
  De eerste twee bytes is de temperatuur als integer * 100 (eerste byte is MSB) de volgende twee bytes is de humidity * 100.
  SODAQ heeft een speciale micro service die tussen OceanConnet en AllThingsTalk geconfigureerd is en die ongeveer hetzelfde doet…
  Suc6 • @iotguy

  Beste IoTguy,

  Bedankt voor je reactie. Ik heb je aanwijzing gevolgd en het is nu gelukt.
  De ontvangen base64 string wordt geconverteerd naar een hexadecimale string van 8 karakters lang. Vervolgens gebruik ik substr(0,4) en substr(4,8) om de eerste twee bytes temperatuur en de volgende twee bytes vochtigheid van elkaar te scheiden. Deze converteer ik apart van elkaar naar een decimale waarde welke ik in een array stop op plaats 0 en plaats 1.

  De output ziet er zo uit: alt text

  De volgende stap is om de deviceId mee te sturen welke onze database nodig heeft.
  Ook ga ik nu proberen om een LED aan te sturen 🙂


Log in to reply