Wijziging in ons IoT-netwerk


  • Deutsche Telekom IoT

    Grote kans dat jij, als Early Access member, langs onze device and connection manager bent geweest. Het deel van ons netwerk waardoor jij je niet druk hoeft te maken om het registreren en authentiseren van jouw device. Het punt waar jij je op de data van jouw devices abonneert. De doorgewinterde Early Access members weten waarschijnlijk ook dat we in aanloop naar onze commercial launch nog een definitieve selectie moesten doen van dit netwerkcomponent.

    We willen je graag laten weten dat we voor een nieuwe oplossing hebben gekozen voor device and connection management. Het is een onmisbaar component om NB-IoT succesvol te laten zijn. Het verlengen van de batterijduur is namelijk niet alleen afhankelijk van jouw use case maar ook van ons netwerk. Mobiele netwerken zijn tot nu toe immers gericht op apparaten die we iedere nacht in een oplader stoppen 🙂 Met het toevoegen van deze device and connection manager bieden we een netwerk aan dat het mogelijk maakt om features aan te bieden die ten goede komen van het energieverbruik. Zo kunnen we je straks vertellen of een device in ‘sleep mode’ is alvorens je een bericht naar een device verstuurt. Sterker nog, als jij dat wilt houden we het bericht voor je vast en sturen we het op wanneer het device weer wakker wordt. Maar denk ook aan features zoals locatiebepaling, FOTA of het versturen van gecomprimeerde data.

    Met ons netwerk willen en moeten we verder vooruitkijken dan dat we eerder als telecomleverancier hebben gedaan. Wij zorgen ervoor dat je chipsets en applicatieprotocollen onafhankelijk van elkaar kunt ‘mixen’ zonder dat je daar aanpassingen in de back-end voor hoeft te doen. Dit netwerk maakt het in de toekomst ook mogelijk om security features aan te bieden voor authenticatie van devices en non-IP communicatie. Echter, zelfs mét IP communicatie zijn jouw IoT devices niet direct verbonden aan het Internet! Vanaf de simkaart tot en met het laatste stukje van ons netwerk, bevindt jouw IoT-connectie zich namelijk in secured omgeving.

    We kijken er ontzettend naar uit om samen met jou de (nieuwe) mogelijkheden van ons IoT-netwerk te verkennen. In de week van 18 februari nemen we contact met je op en vertellen we hoe je de overstap kunt maken. Verder zijn we uiteraard ook zeer benieuwd naar je feedback en vragen.


Log in to reply