Graag advies :) • Goedenavond!

  Ben zelf helemaal nieuw in de IoT-wereld en heb vandaag mijn starterskit aangevraagd.

  Nu heb ik een vraag, het lijkt mij gaaf om een GPS-tracker te maken om op die manier mijn auto te volgen via de GPS. Zie dit bijvoorbeeld als een TomTom Webfleet. Wat heb ik nodig om dit te kunnen realiseren? Of is dit ingewikkeld om te maken?

  Wil de zender van stroom voorzien d.m.v. USB-stroom en wil hem dus niet ingebouwd en aangesloten hebben fysiek op de auto (boardcomputer e.d.). Een super kleine zender zoek ik eigenlijk…

  Daarnaast ben ik erg benieuwd wat anderen inmiddels al hebben gemaakt, sta open voor ideeën!

  Dank alvast!

  Groet, Gary • Ik heb dat werkend met een sim7000e voor de nb-iot communicatie, die heeft ook gps aan boord. Die logt zijn data naar thingsboard. Zie mijn iets eerdere post over de sim7000e (accepteert commandos niet) en over Thingsboard via…

  De sim7000e laat ik aansturen door een esp8266, wat precies zo met een kleine arduino kan (esp8266 heeft ook wifi maar dat is hier overbodig). En ik draai thingsboard on-premise op een raspberry-pi, maar je zou ook de gratis cloudversie kunnen gebruiken met wat truukjes.

  Het enige wat iets lastiger is, is de data die “uit” het tmobile netwerk naar internet gaat via de callback url niet direct in ee bruikbaar formaat is. Ik laat dat door een scriptje op de raspberry pi omzetten, maar ook daarvoor zijn diverse gratis online varianten voor te bedenken.

  Houd wel rekening met de grootte en frequentie van je data. Ik stuur(de) json maar dat kan veel kleiner. En met de gratis tmobile evaluatie mag je max 120x per dag sturen. • Nog een aanvulling waar ik momenteel mee bezig ben.
  In plaats van op een lokale rasp-pi kan de dataconversie ook bijvoorbeeld worden gedaan in de gratis versie van de online “repl.it”, waar vanuit je het kan laten doorsturen naar de gratis versie van de online ThingsBoard.

  Dus grofweg:

  [Arduino+sim7000e] -> [tmobile callback url] -> [conversie bij repl.it] -> [thingsboard]


Log in to reply