Sodaq code examples 'connecten' niet • IoT-ers, wat een gave tijd is dit. ‘Terug’ naar de AT-commando’s en tegelijkertijd staan we aan de vooravond van de ‘things’ doorbraak. ‘Full stack’ zou je het kunnen noemen 🙂
  Super tof in ieder geval.

  Nu heb ik een Sodaq module met een Arduino Leonardo. Met de manuele AT commando’s kan ik succesvol een ‘Hello World’ msg versturen. Dit bericht zie ik terug in Postman en op ons BuzzerBase platform.
  Mooi, met dank aan dit forum!

  Echter, laad ik nu de Hello World voorbeeld code van Sodaq in de Arduino IDE, dan resulteert dat elke keer in ‘Failed to connect’.
  Het gaat fout in de aanroep van:
  nbiot.connect(“oceanconnect.t-mobile.nl”, “172.16.14.22”, “20416”)

  In de achterliggende .cpp code zie ik -voor zo ver ik kan beoordelen- dat diezelfde AT commando’s naar de modem verstuurt zouden moeten worden als dat ik dat handmatig doe (en in dezelfde volgorde).
  De andere examples van Sodaq (die overigens vandaag door Sodaq geupdate zijn met nieuwe IP’s) gaan op datzelfde punt fout.

  Kan ik de code van Sodaq via de Arduino IDE wellicht ook ‘debuggen’ (ik zie namelijk nergens de responses vd modem)?
  Iemand een idee wat er fout gaat / ik fout doe?

  Bvd! • @cvonken Ondertussen werkt het. Ik bemerkte dat op de 2 fysieke plekken waar ik test de dekking minimaal is. De radio heeft wat tijd nodig om te verbinden, maar het lukt meestal wel, al kan het soms enkele minuten vergen.
  Ik bemerkt dit, nadat ik een sample probeerde waarbij de code een ‘failed connect’ er niet van weerhield om messages te gaan versturen. En deze bleken dus na enige tijd aan te komen, hetgeen het bewijs was dat de connect dus uiteindelijk wel geslaagd was. 🙂
  Case closed.


 • Deutsche Telekom IoT

  Fijn dat het is gefixt. Vraag me alleen af waar het dan exact aan heeft geleven. Je zou hoe dan ook te allen tijde een ncdp en apn moeten kunnen instellen. Dit is niet afhankelijk van coverage…


Log in to reply