UBlox Power Saving Modes • We zijn op zoek naar een praktische manier om het opgenomen vermogen van de UBlox Module sterk te verminderen. Hoe krijgen we de Module in Sleep, en in Deep-Sleep ?
  Als dit nog niet geimplementeerd is in de laatste software release van de Module/NB-IoT, kunnen jullie aangeven wanneer dit gepland staat ?
  Momenteel kunnen we geen Low Power Applicatie verder ontwikkelen, omdat het opgenomen vermogen een struikelblok is.
  Graag jullie input.
  Frank den Ridder


 • Deutsche Telekom IoT

  Bedankt voor je bericht Frank!

  Voor power saving met NB-IoT worden op dit moment de features Deep Sleep Mode, eDRX en Long Periodic TAU ontwikkeld. Meer uitleg over deze features kun je eventueel hier.

  Maar je bent natuurlijk vooral benieuwd naar de roadmap. Ik ook 🙂

  In de nieuwe software versie van Quectel (B657 SP1) worden deze drie features reeds ondersteund. Over Ublox heb ik zelf geen informatie.

  Aan netwerkzijde moet er nog wel werk worden verricht. Deep Sleep Mode hebben we toevallig vandaag getest. We zagen dat het enablen van deze feature goed werkt maar kunnen nog niet direct bevestigen dat dit werkt. Hiervoor volgen er nog wat andere tests.

  eDRX en Long Periodic TAU zijn nog niet beschikbaar vanaf ons netwerk. Ik ga mijn best doen om heel snel met een roadmap te komen! • Hallo Afzal,

  We hebben enkele metingen gedaan aan een Module, en hierin is te zien dat er nog geen sprake is van Power Saving. We verwachten micro-Amperes en milliseconden ipv 17mA stand-by current en vele seconden op 70mA. De piek zend-cyclus is 0,45 A @ xx msec., hetgeen we wel begrijpen, naar de standby curreent van 17mA is niet met een batterij op te lossen…

  We houden de nieuwe berichten in de gaten, en hopen spoedig improvements te zien in de ontwikkeling van de technologie.

  Groeten,
  Frank • @afzal_m Hi Afzal. Kan je al iets meer vertellen over de PSM en eDRX en de implementatie hiervan op het netwerk? Wanneer kunnen we her verwachten?


Log in to reply