Postman registration met custom headers • Weet iemand hoe ik het Postman recept aan kan passen zodat ik mijn callback url met Postman kan registreren met extra custom headers zoals ik dat ook in het portal kan doen? Wat zijn de JSON keys die ik toe moet voegen? Het lijkt erop dat ik de callback url met Postman moet zetten voordat ik met Postman een downlink message kan sturen…


 • Deutsche Telekom IoT

  Hoi @Jigs in de documentatie hier : https://docs.iot.t-mobile.nl/docs/using-the-api staat beschreven hoe dat gaat. In de body van de payload specificeer je extra headers naast de basic-authorization header die al in het voorbeeld staat.

  curl -X PUT
  –header ‘Content-Type: application/json’
  –header ‘Accept: application/json’
  –header ‘Authorization: Basic ZG9jdXNlcjpBc2RmMSM=’
  -d ‘{
  “headers”: {“authorization”:“Basic dWF0YWRlcDpBc2RmMSM=”},
  “url”: “https://<callback_url>/callback”
  }’ http://<base_url>/m2m/applications/registration’

  Response Body:
  {
  “msg”: “Success”
  } • Bedankt @Eric-Barten Ik heb het werkend gekregen. Ik had al een callback url in het portal gezet, maar die wordt niet bijgewerkt na het curl commando met nog een extra header. Is het beter om die in de portal te verwijderen of is die nog wel nodig?


 • Deutsche Telekom IoT

  @jigs verwijderen zou beter zijn alleen bestaat die optie niet als je beide accounts naar hetzelfde endpoint laat sturen kan het zijn dat je berichten dubbel ziet onder verschillende subscriptions. • @eric-barten ik heb de zelfde configuratie (callback in de portal & een applicatie geregistreerd via ReST) en zie op dit moment geen dubbele berichten naar de callback URL verstuurd worden • Hoi @Eric-Barten, ik zie dat ik nu twee subscriptions heb. Ik weet niet welke afkomstig is van welke callback registratie. Er is dus geen ‘delete application’ of ‘list applications’? In de portal kan ik mijn url of headers niet meer aanpassen.

  Zoals @Bob-Mooij zegt zie ik ook geen duplicaten. Wel kan ik met zekerheid zeggen dat de records die mijn applicatie binnenkrijgt afkomstig zijn van de portal registratie. De curl registratie heeft een extra header die mijn server nooit tezien krijgt…

  Kun je zelf jouw eigen hele configuratie weggooien en opnieuw beginnen? Is er een admin die dat kan? • @jigs aangezien de records die jouw applicatie binnenkrijgt afkomstig zijn van de portal registratie, zou de extra headers in de portal toe kunnen voegen.

  Het lijkt er op dat de applicatie die via ReST geregistreerd is genegeerd wordt, alleen moet deze wel geregistreerd worden om downlink berichten te kunnen versturen. • @Bob-Mooij Je hebt gelijk. Ik kan nog wel kan een extra header in de portal toevoegen en die komt wel in mijn applicatie aan. Een header aanpassen lukt ook nog. De URL aanpassen lukt niet meer. • @jigs krijg je bij het aanpassen van de URL de volgende melding:
  Something went wrong with editing your callback URL.

  Wanneer je de URL via de portal aanpast, wordt de URL gecontroleerd. Er wordt, volgens mij, een leeg PUT request gestuurd naar de nieuwe applicatie URL, deze moet een HTTP 200 terug sturen. Wanneer deze iets anders dan 200 terug stuurt krijg je een foutmelding.
  (@Eric-Barten correct me if I’m wrong) • @Bob-Mooij Je hebt gelijk. Ik had een typo in de nieuwe URL. Het script op zich gaf de juiste reactie. Nu werkt het wel. Bedankt voor deze hint.


Log in to reply