CoAp documentatie • Kan er CoAp documentatie toegevoegd worden?

  Ik ben benieuwd, als ik CoAp gebruik op mijn device hoe en waar komen de berichten dan binnen? Op het CDP? Stuurt het CDP dan voor elk UDP frame één JSON bericht? Of ontstaat er een UDP stream naar de endpoint server? Of nog heel anders?

  Kan ik CoAp gebruiken in een community project?

  Ik ben heel benieuwd naar een volledig voorbeeld: hoe registreer ik mijn device, hoe zet ik de verbinding op, hoe doe ik een CoAp GET of POST en hoe handel ik de binnenkomende data dan af?

  Alvast dank 🙂


 • Deutsche Telekom IoT

  Hoi @JeroenD ,

  Er staat informatie over hoe data verstuurd wordt in onze documentatie.
  Over CoAp is niet veel beschreven, onze CoAp server is een vrij specifieke implementatie van CoAp voor HiSilicon chipset devices en daarmee niet te gebruiken alse een generieke CoAp server, ik zou je willen aanraden om met UDP aan de slag te gaan en CoAp te termineren op jouw application server. • @eric-barten dank voor je reactie. UDP heb ik al langere tijd werkend. De officiële informatie over CoAP, ook de link die je geeft, is heel beperkt. Als ik CoAP initieer op mijn device verwacht ik dat ik per UDP frame een JSON van CDP krijg op mijn applicatieserver, omdat UDP onder CoAP ligt. Echter, CoAP is een connectie, en verwacht dus data terug. Dat lijkt mij onmogelijk op deze manier. Toch is dat wat ik zoek: een full duplex stream naar mijn applicatieserver. Kan dat met CoAP? Of is er een andere manier? Zo ja welke?


Log in to reply